uykuuuu

Ya herkes mi öyle bir tek bende olan bir şey mi, eve gelene dek yoyo gibiyim, ama kapıdan girdiğim an sanki yığılacağım, yemeği ancak yiyebiliyorum ve eğer eve iş getirmişsem onları yapabiliyorum bir ihtimal ve sonra sabah açıyorum gözlerimi. Tabi bu her zaman böyle değil, ama mesela dün ve bugün böyleydi.

Bu rutine uzun zamandır alışık olanlardan öneri ve tavsiye istiyorum. Vitamin mi almalıyım ne yapmalıyım? Duracell tavşanının yanında pili biten bir kaplumbağayım. Yoksa sadece alışma dönemi mi bu nedir? Uyku değil sorun başka bir şey, bir anda aşırı bir pil bitmesi hali. Uyku ihtiyacı da değil. Çözümü nedir, döngü dışına çıkmak mı? Kendime vakit ayıramama halleri değil bu, öyle bir sorunum yok. Tek isteğim biraz daha enerji. Nasıl yapmalı?

6 yorum:

Günlük İstanbul dedi ki...

akşam saatlerinde işyerinden evine yaptığın yolculuğun uzun olması ve bu yolculuk esnasında hiçbirşey yapmadığından, bedenin günün yorgunluğunu hemen üzerinden atmaya başlıyor.

otobüste yada metroda oturarak seyahat etmek, hareketsiz uzun süre ayakta kalmak bunu tetikler.

ya otobüste fiziksel egzersizler yapmalı -ki bu imkansız ülkemizde- yada beynini meşgul edecek kitaplar okumalı, bulmacalar çözmelisin.

geçmiş olsun

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

bir ara bende öyleydim

dr um vitamin olarak one day women önerdi..ve mucize yarattı

çok enerji verdi.

ve bence b12 ve demir ,demir bağlamana baktır .bunlar eksikse buda sorun yaratır

Tanya's dedi ki...

Alışma alışma..yollara..trafiğe..sınırlı saatlere..hiç birşeyin yoktur senin...

Anonymous dedi ki...

İşyerinde tüm gün yoyo'luk iyi değil. Kısa aralar vermek gerek. Arda bir süre oturmak gibi. 5-10 dakikalık. Güzel bir öğle yemeği. 2-3 saat sonra ise çay veya hafif bir kahve. Kafanın çok dolu olmaması da iyi; mesela evdeki işleri düşünmemeye çalışmak. Eve gelince atılıp gitmek kaçınılmaz ama bu atılıp gitmeyi yerin altında uyumak'tan daha normale çekmek mümkün.

deryik dedi ki...

aslında en güzeli, mümkünse, bence iş arasında ya da tercihen eve gelince 15 dakikayı geçmeyen uyku. dinlenip, güne devam.

bi de vitamin filan. yediklerine dikkat et diycem de daha napiym diyceksin. hmmm...

zeynep dedi ki...

merhaba,

size mail atmıştım, sıvı sabun tarifi hakkında :-)
umarım ulaşmıştır.