http://www.40firinekmek.com/
Evet bu site bence şahane, kaç kez yazdım kim bilir... Tariflerinin çoğunu denedim, sadece ekmekleri değil, ekmeküstü fikirleri de... Tutmayan, yanlış olan, ayarı kaçan olmadı. Ve son derece pratik, size işi kolaylaştıran şekilde yazılmış hepsi... Genel bilgiler, püfler, uyarılar... Hepsi hepsi çok güzel ve eşsiz. Ve ben, o tariflerle artık ekmek yapmayı öğrendim.
Ama daha önemlisi, "usta"sı...
Ben dün, kendi kafama göre bir tarif geliştirdim. Şimdiye dek kimya deneyi gibi titizlikle koyuyordum malzemeleri. Artık özgürüm.
Ama onu bile usta hanıma sordum. Üşenmedi yine yanıtladı.
Bence o bir melek. Yeryüzüne inmiş bir ekmekperisi. Hamur yoğuran bir bilge kişi. Yaklaşık 2 yıldır, belki daha da uzun zamandır, kaç kere mail attım, sayısını ben unuttum. Benim mutfak yolculuğumda aklıma takılanlardı çoğu. Kimileri gerzekçe sorulardı, kimileri "ben yaptııım" diye heyecanımı paylaşmaktı... Başka bir yerde gördüğüm bir tarifle ilgili bir detay danıştığım da oldu. Her seferinde, maksimum bir saat içinde, heyecanımı paylaşan, sorunumu çözen, devamında ne yaptığımla ilgilenen, yardımcı olan, sıcacık, içten ve mesafeli bir mail geldi posta kutuma.
Bunun nedeni ne olabilir? Kitap satmak, hit arttırmak gibi maddi çıkarlar mı? Hayır. Çok tanınmak, bilinmek, yayılmak gibi manevi çıkarlar mı? Hayır. Yanıtlamaya mecbur mu peki? Hayır.
O sadece iyi bir ruh. Tamamen iyi bir ruh.
Ve ben tanıştığım için çok mutluyum.
Yüzbin teşekkür, konfeti, mor balon ve kalp!
6 yorum:
o ekmeklerden birinin hediye edildiği biri olarak, ben de kendi adıma bin ekmek şükranı sunuyorum. üzümlü ekmekle mest olduğum 1 hafta için :)
aa bakıcam..
bende bloglardan bakınıyorm çok güzel tarifler buluyorum:)
Misss misss!!!
Yaşasın ekmek aşkı...
bende ekmek yapmaya çalıştım normal fırında pek başarılı olamadım.ekmek makinesi almalımıyım?
insanın ekmek yiyesi geliyor. evet ekmek yemekte bi beis görmeyenler için garip bi cümle oldu ama değil :)
Yorum Gönder